Bedrijfsfotografie in opdracht van Clafis bij TKF. Een indrukwekkende locatie waar men elektriciteitskabels en componenten testen en produceren voor offshore windmolenparken.

Een kooi van Faraday, genoemd naar Michael Faraday, is een kooivormige constructie van elektrisch geleidend materiaal, zoals koper of ijzer, die ervoor zorgt dat statische elektrische velden niet tot binnen de kooi kunnen doordringen. H

Metalen kooi van fabriekshalformaat  

De kooi is ‘elektrisch dood’, wat noodzakelijk is voor het testen van elektriciteitskabels en -componenten. Voor kabelproducent TKF is een kooi van Faraday een cruciale schakel in het R&D- en productieproces. Samen met CLAFIS realiseerde het bedrijf een kooi van Faraday van 32 x 18 x 12 meter (LxBxH). Laurens Pots: ‘Deze nieuwe kooi is voor ons een strategische investering. In de energiemarkt is de productiecapaciteit schaars. Ondertussen doen partijen als Tennet, Alliander, Shell en Vattenfall enorme investeringen voor een duurzaam en toekomstbestendig stroomnet. Deze nieuwe kooi van Faraday is een belangrijke uitbreiding van onze R&D-capaciteit.’ CLAFIS nam het projectmanagement en het ontwerp voor haar rekening, met als eindresultaat een zorgvuldig geëngineerde testfaciliteit.

Bron: Clafis – projecten