W

Wat een weerzien!!
Het is 22 februari 2018, vandaag geen opdrachten buiten de deur. Ik sta net bij ons koffiezetapparaat. Op de achtergrond hoor ik het markante geluid, afkomstig van de iMac, van een binnenkomende email. Niets bijzonders natuurlijk. Met de kop koffie in mijn hand loop ik terug naar mijn thuiswerk plek. Ik open de mail. Gelijk wordt mijn aandacht getrokken naar de tekst van de schrijver. Hij schrijft:” Ik zag dat je oud-marinier bent. Ik ben zelf nog steeds in dienst bij de marine en ga volgend jaar de dienst uit (FLO)”. De mail gaat nog even verder met wat complimenten over mijn website en zijn wensen die hij graag terug zou willen zien in de foto. Deze schrijver weet natuurlijk niet dat ik al razend enthousiast ben en al met verschillende creatieve ideeën een antwoord in mijn hoofd aan het vormen ben.
De schrijver sluit af met: “Met vriendelijke groet, R…. hmmmm doesn’t ring a bell.
Ondertussen hebben we een afspraak gemaakt. 22 februari van dit jaar zal de shoot gaan plaatsvinden. Toch blijft zijn naam door mijn hoofd rondzingen. Het laat me niet los.
De grote dag…de shoot met R. Het is 12:00 uur, er komt een klein lelijk zwart autootje aan gereden Het merk van de Golden Retrievers en Zweedse schone. Mijn nieuwsgierigheid overwint..ik loop naar buiten mijn klant tegemoet tredend, want zijn wensenlijst is dusdanig…die komt niet met lege handen. Hij stapt uit…wel verdraaid!! Het is Rens Van Mierlo!!! Man we hebben samen op Curacao gediend, wat gááf!!
Geweldig wat een weerzien. Na een anderhalf uur oude koeien, 3 bakken koffie, wilde verhalen, uitwisselen van gebreken is het zover we gaan beginnen. Dan merkt hij op:”Ik zou graag een compilatie willen, is dat een idee?” Ik heb ondertussen de studio al een beetje voorbereid en opgetuigd en ik zeg tegen Rens.:” Joh dat treft..daar heb ik ook een idee bij.” We beginnen..nog geen 30 seconden later staan we met ons blote handen op ons knieën te slaan van het lachen. Met betraande ogen van het lachen zetten we onze dag voort. Wat een feest en wat een lol. Bijkomende toevalligheid…de broer van mijn stagiaire Anna Boomsmakent Rens ook…een klein wereldje dus al snel staan we met zijn drieën te gieren van het lachen…als vanouds. Het is inmiddels 17:00 uur en ik denk dat ik alles wel heb na alle verkleedpartijen. We sluiten af met een kop koffie..zoals te hoort. De shoot heeft dus ietsjes langer geduurd dan 1,5 uur. Rens. vraagt heel voorzichtig naar de kosten die hij mij verschuldigd is. Ik zeg:” even denken. 5 uren studio, nabewerking…dat wordt dan € 1000,-” Oke mensen dat gezicht van Rens. heb ik helaas niet vastgelegd, want dan had ik de Zilveren Camera gewonnen…maar ronduit priceless!! Was natuurlijk maar een geintje.
Rens, bedankt voor dit geweldige weerzien en deze fantastische klus. En we keep in touch!!

FOTO: De compilatie. De andere foto’s zijn later op mijn website te bewonderen.

There are no comments