n

 

Van ‘toitoitoi’ naar ‘mooimooimooi’. Het is gelukt, al zeggen we het zelf. Bij Studio 17X zijn we dan ook erg blij! Het beeld voor Van der Lei Theaterproductie genaamd ‘Amilia’ is afgerond. Amilia is een theatershow in de lijn van ‘Cirque du Soleil’, die eind januari 2019 in stadschouwburg De Harmonie in Leeuwarden in productie gaat. Het beeld is tot stand gekomen door een samenspel van talent, toewijding en betrokkenheid van iedereen die daaraan heeft bijgedragen. Een traject met hoogte- en dieptepunten, maar desondanks hielden alle betrokkenen de focus op de eindstreep.

Het is oktober 2018 als Margje van der Lei contact zoekt met Studio 17X. Van der Lei Theaterproducties heeft met haar optredens dan al in de finale van ‘Holland’s Got Talent’ gestaan, waarbij de kritieken enorm lovend waren. Studio 17X kreeg de opdracht een aansprekende key-visual te ontwikkelen. Een key-visual die de show eer aan zou doen. In het eerste gesprek met Margje werden de contouren van de key-visual vastgesteld. Eén ding stond vast: het zou de nodige bloed, zweet en tranen gaan kosten.

De radertjes van Daniel begonnen meteen na het eerste gesprek te draaien. Het was zaak om het idee op papier te krijgen, maar dat viel nog niet mee. Een “idiote tekening” was het gevolg; tekenen is Daniel’s sterkste punt niet en het idee verwoorden bleek net zo moeilijk. Maurice wist de tekening te ontcijferen en iedereen ervan te overtuigen dat het eindproduct mooi ging worden. Zelfs Eva – “komt dit wel goed?” begon te twijfelen, maar na de broodnodige toelichting bij de tekening was ook zij gerustgesteld en kon de planning en productie beginnen.

Wat volgde waren leuke, maar lange dagen. Dagen waarin (zeer getalenteerde) acrobaten, dansers en zangeressen in de studio over de vloer kwamen. Waar mensen meters door de lucht werden gegooid en dames in tissues(lakens?)hingen. Het vastleggen van al dat talent was een, het onderbrengen daarvan in een beeld twee.

Dagen van digitale nabewerking volgden. Tijdens dit proces kwamen de ‘Zonen van Wenzel’ regelmatig een blik op het scherm werpen. De twee mannetjes bevestigden dat Studio 17X op de goede weg zat. Mondjes vielen open en oogjes werden dromerig… een plaat om in weg te dromen.

Nu zijn wij benieuwd… wat vinden jullie ervan?

 

#digital-art #fotografie #Studio #Concept #Artwork #Theater #Stadsschouwburg #

There are no comments